Kurs ocena instrumentalna i sensoryczna cech fizykomechanicznych mięsa

📸 Kurs: Ocena instrumentalna i sensoryczna cech fizykochemicznych mięsa 🍖 W Zespole Szkół nr 1 w Białej Piskiej 13 listopada 2025 roku odbył się specjalistyczny kurs pt. „Ocena instrumentalna i sensoryczna cech fizykochemicznych mięsa”. 👨‍🏫 Zajęcia prowadził dr Krystian Tarczyński w ramach projektu „Wykwalifikowany uczeń”. 👩‍🍳 Uczestnikami kursu byli uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, którzy mieli okazję poszerzyć swoją wiedzę z zakresu oceny jakości produktów mięsnych. 🔬 W trakcie zajęć przeprowadzono ocenę opisową produktów żywnościowych, w tym trzech rodzajów parówek. Uczniowie oceniali m.in.: 🎨 barwę, 💪 twardość, ✂️ przełom (łamliwość), 🍖 gumistość, 😋 smak, 🌶️ pikantność oraz 🧂 słoność. 📋 Kurs pozwolił młodzieży rozwinąć umiejętności praktyczne i analityczne, a także zapoznać się z metodami profesjonalnej oceny sensorycznej żywności. Zajęcia przebiegały w atmosferze zaangażowania i pasji do zawodu! 💯 #ZespółSzkółNr1 #BiałaPiska #TechnikumŻywienia #WykwalifikowanyUczeń #DrKrystianTarczyński #ZajęciaPraktyczne #EdukacjaZawodowa #Gastronomia #OcenaSensorczna #Mięso #AnalizaŻywności #UczeńWPraktyce #NowoczesnaSzkoła #SzkołaZPasją #KształcenieZawodowe 🍖📊👩‍🍳🧂🎓

Powiązane wiadomości:

Zobacz inne filmy

Wszelkie prawa zastrzeżone © Zespół Szkół nr 1 w Białej Piskiej

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Projekt pt. " Do Europy po kwalifikacje" Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego , Braga - Portugalia, Gr. II Październik 2024r.
  • |
  • Projekt "Ku pracy"- FEWM.06 Edukacja i kompetencje EFS
  • |
  • Zespół Szkół nr 1 w Białej Piskiej - KUŹNIĄ TALENTÓW KULINARNYCH 2024 roku - tutuł nadany przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • |
  • ZAJRZYJ na ARCHIWALNĄ stronę naszej szkoły - KLIKNIJ