Certyfikat "Kuźnia talentów kulinarnych" dla Zespołu Szkół nr 1 w Białej Piskiej
Konferencja: "Mazurskie trendy kulinarne a rzeczywistość szkolna" Film dokumentuje niezwykłe wydarzenie zorganizowane przez Zespół Szkół nr 1 w Białej Piskiej. Konferencja poświęcona była tematyce współczesnych trendów kulinarnych w regionie mazurskim oraz ich wpływowi na edukację młodych adeptów gastronomii. Widzowie zobaczą pełny przebieg konferencji, począwszy od uroczystego powitania gości przez uczniów w strojach gastronomicznych, po dynamiczne wystąpienia ekspertów i partnerów szkoły. Kluczowymi punktami programu były: Prelekcja dr inż Krystiana Tarczyńskiego z Uniwersytetu w Siedlcach na temat nowoczesnych metod oceny jakości mięsa wieprzowego. Prezentacja dobrych praktyk współpracy szkoły z pracodawcami, w tym europejskich doświadczeń zdobytych podczas projektów Erasmus+. Uroczystość nadania certyfikatu „Kuźnia Talentów Kulinarnych” przez Prezesa Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Krzysztofa Szulborskiego, zakończona odsłonięciem pamiątko