Szkolenie - "Nowoczesny chów świń i bydła mięsnego z uwzględnieniem zasad higieny"

 

W Zespole Szkół nr 1 w Białej Piskiej w dniach 27 – 28 maja 2024 roku odbyło się szkolenie uczniów z Technikum Mechanizacji Rolnictwa i Agrotroniki. Zajęcia prowadzone były odpowiednio: 27.05.2024 z lekarzem weterynarii Łukaszem Ambrożewiczem i 28.05.2024. z wykładowcą, dr Krystianem Tarczyńskim.

 Tematem szkolenia były zagadnienia poświęcone nowoczesnemu chowu świń i bydła mięsnego z uwzględnieniem zasad higieny, polepszania dobrostanu, profilaktyki i bioasekuracji jako alternatywy dla stosowania antybiotyków u zwierząt. Celem realizacji szkolenia było: poprawa wyników gospodarczych wszystkich gospodarstw oraz ułatwianie restrukturyzacji i modernizacji gospodarstw, szczególnie z myślą o zwiększeniu uczestnictwa w rynku i zorientowania na rynek, a także zróżnicowania produkcji rolnej. W ramach szkolenia uczestnicy uzyskają wiedzę na tematy związane z: upowszechnieniem wiedzy w zakresie nowoczesnego chowu świń i bydła mięsnego z uwzględnieniem zasad higieny, polepszania dobrostanu, profilaktyki i bioasekuracji jako alternatywy dla stosowania antybiotyków u zwierząt. Zakres szkolenia służyć będzie rozwojowi umiejętności zawodowych przyszłych rolników w szczególności w tematyce związanej z technologią i organizacją produkcji w gospodarstwie, w tym produkcji ekologicznej w zakresie nowoczesnego chowu świń i bydła mięsnego.

Materiały szkoleniowe: Nowoczesny chów świń w ramach operacji „Nowoczesny chów świń i bydła mięsnego z uwzględnieniem zasad higieny, polepszania dobrostanu, profilaktyki i bioasekuracji jako alternatywy dla stosowania antybiotyków u zwierząt". – tekst PDF, jako załącznik do pobrania.

Opublikowano: 28 maja 2024 13:28

Kategoria: Aktualności

Szkolenie - "Nowoczesny chów świń i bydła mięsnego z uwzględnieniem zasad higieny"

Załączniki:

Materiały szkoleniowe - "Nowoczesny chów świń i bydła mięsnego z uwzględnieniem zasad higieny, polepszania dobrostanu, profilaktyki i bioasekuracji jako alternatywy dla stosowania antybiotyków u zwierząt" [407.36 KB]

Wyświetleń: 324

Wszelkie prawa zastrzeżone © Zespół Szkół nr 1 w Białej Piskiej

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Projekt pt. " Do Europy po kwalifikacje" Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego , Braga - Portugalia, Gr. II Październik 2024r.
  • |
  • Projekt "Ku pracy"- FEWM.06 Edukacja i kompetencje EFS
  • |
  • Zespół Szkół nr 1 w Białej Piskiej - KUŹNIĄ TALENTÓW KULINARNYCH 2024 roku - tutuł nadany przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • |
  • ZAJRZYJ na ARCHIWALNĄ stronę naszej szkoły - KLIKNIJ