Klub Interesującej Książki

Niedziela, 20 października 2019 16:50 Tadeusz Kowalczyk

W październiku 2019 r. zaczął działać w bibliotece szkolnej Klub Interesującej Książki, który skupia w swoich szeregach osoby lubiące czytać i opowiadać o przeczytanych książkach. Nasi redaktorzy będą polecać do przeczytania te pozycje, które uznają za interesujące, zabawne czy pouczające.

Nasze szeregi są otwarte dla tych uczniów, rodziców czy nauczycieli, którzy chcieliby podzielić się z innymi swoimi zainteresowaniami i spostrzeżeniami na temat książek, filmów, muzyki, gier, itp. 

konkursik

Przy tej okazji został ogłoszony konkurs na logo naszego Klubu. Chętni powinni dostarczyć projekty w formacie A4 do biblioteki do 14.11.2019 r.

Jolanta Raszczyk

Plan zajęć w roku szkolnym 2019/2020 kursu kwalifikacyjnego w ramach kwalifikacji RL.03 w Zespole Szkół nr 1 w Białej Piskiej

Poniedziałek, 23 września 2019 07:14 Tadeusz Kowalczyk

DO POBRANIA:

- PLAN

Pisali o nas w Rolniczym Przeglądzie Technicznym

Czwartek, 21 marca 2019 19:14 Tadeusz Kowalczyk

Rolniczy Przegląd Techniczny w nr 3 Marzec 2019 w artykule pt: "Współpraca John Deere ze szkołami rolniczymi" strona 48.

Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych.

Czwartek, 21 marca 2019 19:04 Tadeusz Kowalczyk

Dnia 1 marca obchodziliśmy Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych. Dyrektor Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Białej Piskiej p. Hanna Zawalich, aby uczcić tych, którzy "oskarżeni o wierność i cnotę wędrowali przez polską Golgotę", dn. 20 marca br. zaprosiła uczniów naszej szkoły na piękną lekcję historii.

Udział TŻiUG w seminarium lodowym.

Środa, 20 marca 2019 06:46 Tadeusz Kowalczyk

Dnia 14 marca uczniowie klasy I i II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych  Zespołu Szkół nr 1 w Białej Piskiej wraz z nauczycielkami p. Martą Niecikowską i p.Danutą Witkowską wzięli udział   w „Seminarium lodowym Ambasador 92”.

Spotkanie odbyło się w Orzyszu w hotelu Perła. Producent lodów, firma FABBRI zapoznał uczniów z przemysłowym wytwarzaniem lodów oraz z bieżącymi trendami dotyczącymi elementów dekoracyjnych używanych w przygotowaniu deserów lodowych.