Udział TŻiUG w seminarium lodowym.

Środa, 20 marca 2019 06:46 Tadeusz Kowalczyk

Dnia 14 marca uczniowie klasy I i II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych  Zespołu Szkół nr 1 w Białej Piskiej wraz z nauczycielkami p. Martą Niecikowską i p.Danutą Witkowską wzięli udział   w „Seminarium lodowym Ambasador 92”.

Spotkanie odbyło się w Orzyszu w hotelu Perła. Producent lodów, firma FABBRI zapoznał uczniów z przemysłowym wytwarzaniem lodów oraz z bieżącymi trendami dotyczącymi elementów dekoracyjnych używanych w przygotowaniu deserów lodowych.

Finał Kursu Spawacza pierwszej grupy.

Środa, 27 lutego 2019 19:14 Tadeusz Kowalczyk

Uczniowie w Zespole Szkół nr 1 w Białej Piskiej uczestniczą w projekcie "Praktyczna szkoła" finansowanego Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Warmińsko - Mazurskiego na lata 2014-2020.

Kurs spawacza realizowany jest przez Ośrodek Szkolenia Spawaczy TIGOMAG Smart Solutions ul. Sprzętowa 3 z Olsztyna.

PRAKTYCZNA SZKOŁA - Kurs spawacza

Sobota, 16 lutego 2019 13:02 Tadeusz Kowalczyk

Uczniowie Zespołu Szkół nr 1 w Białej Piskiej w trakcie realizacji projektu "PRAKTYCZNA SZKOŁA" na kursie zawodowym z zakresu spawania metodami TIG i MAG.

Uczestnicy kwalifikacyjnego kursu zawodowego na Mazurskim AGRO SHOW

Środa, 13 lutego 2019 17:40 Tadeusz Kowalczyk

W dniu 9 lutego 2019 roku uczestnicy kursu R.03 odbywającego się w Zespole Szkół nr 1 w Białej Piskiej wzieli udział w wycieczce do Ostródy na MAZURSKIE AGRO SHOW.

 

Warsztaty produkcji serów podpuszczkowych

Sobota, 19 stycznia 2019 09:14 Tadeusz Kowalczyk

Dnia 12.12.2018 roku uczniowie klasy IV TŻiUG mieli możliwość uczestniczenia w warsztatach dotyczących produkcji serów podpuszczkowych ze świeżego mleka krowiego.

Tajniki technologii wytwarzania serów podpuszczkowych zaprezentowały panie Bożena Rutkowska, Hanna Modzelewska, Małgorzata Szmigiel i Alina Grajko zrzeszone w grupie „Stryjenki z gminy Pisz”.

Warsztaty odbyły się w naszej pracowni gastronomicznej.